There was an error in this gadget

Tuesday, 19 April 2011

keBuZyan....

emmm........dh lama x update blog ni...
dh hampir dua bulan lebih gak la....ish2x...
biasa la...student life la katekan...bz mmnjang with assignment, test, kuiz,event...
byk gak la yg berlaku dlm dua bulan tu...nk cite mmg panjang melebar...ye la dua bulan lebih kot...bukan dua jam...
tp aku nk habaq gak la ape yg terjadi dlm dua bulan tu...tp secara ringkas je la ek...


agak2 kowg...ape la aku buat dlm dua bulan tu ek???
confirm la aku mandi,mkn n tido...nama pon manusia...haha...
sebenanye..dlm dua bulan lebih tu aku xde la bz sgt..cuma kemalasan nak update blog n bukak laptop sgt la mls ek...
mungkin sebab xde ape sgt nk dihadapkan ngan lappy tu kan..
nak kate mengadap note...emm????soklan panas gak tu...haha...
note2x???mmg ngadap note...but not book..huuhu...textbook beli tebal2x but x bukak langsung...
rasenye dh empat2x sem aku beli buku...but semua elok lagi mcm buku baru beli...


k la...merapu lak aku cite pasal buku....huh..dlm bulan march tu aku bz ngan event course aku..dinner BIOS..
dlm masa tu, aku kena design banner n poster...emm,ni first time kot aku design...tp xtau la ok ke x..
kowg rase cmne???ce cite2x..




ni la hasil keje aku..


dlm sebulan tu mmg bz ngan dinner je la..ye la..dh nama pon ajk multimedia..so,kena la rajin2 kan...
aku pon ad gak wt video for part 6...tp mls la nk upload kat sini..


lg ape ek???emm..aku pon ad gak wt keje BIDANG TERJUN...haha..aku jadi photographer gak..
haha...jd photographer for dinner n WOBC...emm...kecian gak jadi photographer ni...x byk gamba diri sendiri..haha..


lagi aku wt pe je ek???lupe la...biasa la...umo pon dh meningkat kan..hehe..emm,lg aku g jln2 ke melaka...johor...tu je la kot...lg g tgk ADAM n VIP...
lg2????entah la...hehe..


ooo...baru2 ni g tgk bola selangor vs perak...g tgk ngan dak2 laki kelas aku- DIN n KAMIL n kwan kamil= ZAHID...haha...SELANGOR MENANG!!!!!!!!terbaek la...1-0...haha..aku suke sgt bile nmpk amirulhadi n asra...haha..teruja lebih bile nmpk dowg...haha..cmne pon, aku nk say tq to syafiq rahim yg scorekan gol...mmg terbaek la...amri yahya pon sama...


k la...sebenanye bukak laptop sbb ad keje..bukan nk update blog..but sekali harung je la kan...
haha....keje aku nk wt ni adalah nk burn dvd for WOBC...


emm...k la...tutup cite jap...nnt2 kite smbunk lik k...tata titi tutu..





Wednesday, 23 February 2011

in happy mood...

alhamdulillah...
skunk terasa sgt bahagia n gembira...xtau la sbb ape...
maybe smlm byk kejadian yg membuatkan aku rasa senang n bebas...
xpon sbb mlm kelmarin tido lama sgt...haha..sampai pg smlm pon bgn lambat...ape da..

aku happy mcm die ni la...haha..

emm..smlm merupakan ari rabu iaitu ari lab bg aku..
yg bestnye lab kali ni...wat eksperimen pastu kena bg incubate test tube tu 1 jam...dlm masa 1 jam tu..
ape lagi keje aku ngan geng aku...amik gamba...kali ni Wazir bwk kamera..kalo x, hp aku jd mangsa..haha..
tp x kesah la...sebb stiap gamba itu akan membawa satu kenangan yg indah apabile aku tua nnt...maksud aku,bile tua nnt,tgk gamba time belaja,mesti rindu je time tu...lg satu nk tunjuk ngan anak sndiri gak...ckp kat anak,ni la kawan2 mama dulu time mama study...haha...teeeetttt...

sebelum lab pon nk pose..haha..ni gamba last 2 weeknye..


ni la gaya budak2 bio...pantang jupe test tube..haha..


ptg tu abis kelas  kul 4ptg...tp lum smbahyang zuhur..so,g smbhyg zuhur dulu..pastu dh abis smbahyang, g lak dewan sri budiman ngan geng aku sowg ni..Ku Aizuddin (din)..die pon nk g sne beli speaker..so,smpai sana je byk gile coklat yg dipaparkan...adui,kes bahaya tul ni...aku ni dh la suke sgt coklat..ape lg,smpai je tgk2 n then beli terus...kakak tu kata 4 rm 10 je dik..so,aku pon amik..mmg sedap pon coklat tu..esp dark coklat..walopon cocoa die pahit sikit..tp aku suke..haha..

ape lg yg buat aku senang ialah smlm aku balik awl sikit...hehe..kalo x aku kena tugu kawan aku sampai 7 lebih sbb die ad koku...la ni...koku die cancel..so, by 6pm aku pon balik..hehe..(gembira balik awl asyik tersnyum je dlm keta)...odw balik..hehe..well aku n kawan2 aku ni bergossip sakan..haha..masing2 meluahkan cite masing2..xle nk gtau cite tu kat sini...takut nnt ade yg terasa..mmg hot la cite kami...all da way balik tu mmg gelak sakan la..sampai la aku sampai di depan uma aku...

sampai je kat uma..ade lak my cousin dtg..pergghhh....mmg aku akan dgr lg gossip ni..
well, terus je g meja makan..grab cekodok pisang dulu..pastu borak sakan...gelak sakan dlm keta td smbunk di uma..tp gossip kat uma pon lg hot la..aish...takut lak rasanye,asyik dgr gossip je...dosa dah tu..tp mcm ne nak wat..gossip will never end until the end of da world(sesuka aku ja)...

pastu mlm lak...ad match Malaysia vs Pakistan..mmg nk tgk sampai abis..tp kena kuar sbb nk g shopping...hehe..beli baju, cardigan n beg baru...sgt berpuas ati..alhamdulillah...sebelum kuar tu tgk bola for half an hour je..so, dlm 3 minit je game tu stat, wan zaharulnizam masukkan goal...wow,mmg gembira sgt..Malaysia lead Pakisatan tu...dpt tgk setgh jam je, pastu kuar sudeyh..g shopping skejap je..tibe2 time balik tu,check hp..din gtau malaysia 2-0..irfan kot masukkan gol..sampai kat uma, dapt lg tgk dlm 10 minit akhir game tu..byk sebenanye peluang malaysia le goalkan..but ape kan daya..bola itu bulat,so,bola tu senang bergolek k..haha..

lg satu happy sbb lagu stacy..first time aku dgr,trus rasa nk dgr lagu ni ulg2..nama tajuk lagu tu kisah kita..
lirik die mmg best..kowg try la dgr..bwh ni lirik die...lagu ni ost for K.I.T.A..enjoy k..


Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah

Satu cita-cita
Mimpi dan harapan
Selalu bersama
Dalam satu rasa
Rindukan selalu membayangi kita
Menjalani waktu
Dengan kisah kita

Chorus
Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dgn mimpiku
Ini kisah kita

Ulang Chorus
Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah



so, le dgr lagu die ni k..best2...rasa happy je dgr lagu ni...music die awl2 dh wt kite rasa mcm nk dance je...haha..enjoy listen to it k...

Monday, 21 February 2011

jln2 cari artis..

           last week mmg minggu yg memenatkan...dh la last week ad 2 test n 1 kuiz..alhamdulillah dh selamat jawab pon..xtau la bape je markah dpt..hopefully okay..so, utk mereleasekan tension dr kuiz n test tu, aku ngan adik beradik aku g jln2..ari sabtu tu mmg menjadi ari kebiasaan utk kami menziarahi kubur ayah (abah) aku...mmg sgt rindu pada abah..aye(panggilan diriku di uma) akan ingt smua ape yg abah cakap n fulfill da promise that i hv said to u..semoga abah ditempatkan dalam orang2 beriman dan bertaqwa di sisi Allah S.W.T....Al-Fatihah..

ari ahad tu awal2 pg ade majlis tahlil utk ahli2 dialisis yg telah meninggal dunia...so, kami sekeluarga pon g...my mum sgt la gembira dpt jupe kawan2 die time abah dialisis dulu..dh abis borak n mkn, kami pon pulang...




balik uma sekejap je just nk amik barang Hamizah- Ja (my little sis)...die nk kena balik Melaka lik..huhu...pastu g la anta die kat Terminal Bersepadu Selatan (TBS)...sampai je kat sana,aku saja je jln2 amik gamba...time jln2 tu,jupe lak kawan matrix n U - Nazim...just tego die..die pon anta adik die yg nk balik melaka gak..but adik die mtrix...emm, gamba kat bawah ni just nak bg kowg tgk...betapa lawa n cantik nye TBS ni...dh  mcm airport...mmg byk la kmudahan yg disediakan..yg paling best ad wifi...so,pada sape yg tugu bus tu,le on9 jap..haha..

Ja pon dh naek bus, so kami pon bla..odw nk g car park,singgah jap g kedai roti...bestnye beli 5 free 1..murah je..rm2 satu..sedap gak..rasa mcam roti boynye..but dis one xde la semanis roti boynye..i like it very much...


Nazim odw nk balik...haha..


ptg tu lak g SACC mall kat shah alam..saje je nk tgk artis sape yg ad kan..time kami sampai,elok je lisa surihani, shaheizy sam, kieran, AG, n didie alias tgh wt show..haha..mcm tau je aku nk jupe abg SAM kan..haha..i like..dh abis je dowg wt show,g la belakang stage,nk amik gamba dowg,tp punye la rmai manusia,susa sgt..so,masa dowg nk g keta,aku just pnggil lisa...lisa pon pandang n ckp "eh"..haha..x sangka die ingt lagi kiteowg..luv lisa..nk tego sam,but malu lak...hehe..emm,after tu smpat jupe dowgnye PR..siap borak lg..yg xle bla..PR die siap suwoh amik gamba n tag k plus suwoh vote..of coz kami vote..don worry..

time kat sana gak,jupe my frenz lg..pon kawan mtrx..ina namanye..die ni minat lisa..haha..die terkejut bile aku ckp aku g bercuti ngan lisa..haha..aku ni just menumpang je kemenangan kakak aku- Marina..

mmg ramai la artis yg ad..adira,daus,raja azura,along, liyana jasmay, shahnaz, linda onn, maulana, sixth sense, n ramai lg la...mmg terhibur la..yg bestnye gak dpt jupe wartawan2 BH yg time kat Langkawi...dowg ni mmg baik n havoc...n x sombonk pon..



kami x tugu pon smpai abis show,aku sebenanye nk jupe sgt anuar zain..last2 lambt sgt die nye time to perform..so kami pon bla la..lapa la katakan..g la seksyn 7,g mkn kat restoran hakim...smpai kat sana,aku on fb bukak2, kak nisa kata kenapa balik awl sgt..die gtau akunye anuar zain tgh perform..huhu..sedihnye x dpt jupe..may be next time..insyaAllah..

karnival wow!!!

ni adalah cite aktiviti aku last 2 week....aku ngan adik beradik aku yg perempuan g la ke karnival wow yg diadakan kat putrajaya...mmg byk aktiviti kat situ ada..ad main layang2 la,naik kuda, rc demo, booth jualan n travel,f1, upin ipin n byk lg la..

tujuan sebenanye adalah nk jupe Adam...haha...sambil tu jalan2 gak...sampai je kat sana, zarith (gf boy) gtau show Adam stat kul 4ptg..kami lak dh sampai awal sejam..tp xpe...sejam je kot (padahal dlm hati,awat lambatnye)...

utk mengisi masa sejam tu, aku ngan kakak aku posing2 la kat karnival tu...la ni masuk satu room ni...semuanye dlm tu cite pasal putrajaya...mmg menarik la...tq Tun Dr Mahathir atas idea die ni...saya suke Putarajaya..


pastu, kiteowg jalan2 g la tgk abg2 bomba wat demo...xtau panggil ape name demostration ni..aerobik ke??entah la..tp ape2 pon...abg2 bomba ni mmg bergaya la wt stunt...ade satu stunt yg aku minat sgt bile 25 orang bomba naik satu moto je...haha..tayar moto tu mcm dh pancit je..but still le jalan..


ramai x??


antara stunt yg dowg wat...


ni la stunt aku suke...hehe...bahaya tu!!!

dh abis tgk tu...aku pun g tgk la Mr Adam n BAD BOYZ...huhu..dh lama gak x jupe Adam kan...yg best nye Adam tanye sape yg dtg dr jauh??..dan2 terus aku angkat tgn..Adam tanye dari mane??...aku pon jawab from pee jay..petaling jaya...Adam jwb balik: "eh,mcam kenal je..ni yg tiga owg adik beradik tu kan??haha.."
aku pon ye kan je la..haha..x sangka aku dh lama x dtg pon die still remember..aku bz ngan test n kuiz la katakan..so,Adam ngan Bad boyz pon wt la performance dowg..


masa nak balik dr karnival wow tu sempat lagi jupe Adam..just wanna say goodbye..hehe..masa jupe tu,ad sekali ngan anak buah aku..rizqullah namanye..so,bg la die shake hand ngan Adam..tibe2 je die nangis...haha..sebenanye die takut wit sarung tgn Adam..pastu Adam le lak wt die lg nangis,siap kata "HA!" kat rizqullah..Adam3x..ko ni mmg suke kenakan budak kecik..dh selamat jupe kami pon chow..

ingt nk terus balik,but g lak Alamanda..just jln2 nk bawak si kecik tu yg suke berjalan..haha..sampai kat sana ad lak persembahan ni..so,kiteowg pon join tgk..




dh penat berjalan, shopping,n mkn...kami pon pulang lah..semuanye kepenatan sbb ari tu mmg sgt panas...muke sowg2 merah padam k..haha..


Saturday, 19 February 2011

Rumah2 hantu shah alam....



TAKUTnye...........dengar je perkataan hantu dh buat bulu roma kite menegak straight je...perggghhh...
memang SERAM dibuatnye kalo kite sendiri yg nampak n diganggu olehnya...td,ad terlihat satu post note dari kawan fb tp x ingt lak nama die...cite kat bawah ni la ape yg diceritakan oleh pemuda yg mengalami kejadian tersebut sendiri...ape kata kowg bace dulu..aku dh bace..mmg seram,lawak,sedih n mcm2 feeling lg yg aku rasa...so,LETS READ IT..


9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la]. 
Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. 
Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....[?]


Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya... 
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas. 
Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.
Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot. 
Mlm tu kitorg kna lg teruk. 
Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda... 
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat. 
Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni. 
Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor. 


Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!


Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah. 


Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita. 


Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki ak yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil. 


Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak. 


Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!! 


Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden? 
Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg. 
Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.
Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss...... 
Aku demam 3 hari. 
Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang. 
Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x? 
Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu.. 
Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..
p/s: kepada semua penduduk seksyen 2, awas



credit to: http://www.darxniq.com/

ni lah uma yg dikatakan oleh cerita di atas...rumah rm50...mmg sgt murah...murah yg x berbaloi langsung n MENYERAMKAN.....teeetttt...




uma ni pun berhantu gak...penghuni uma ni dulunya India...jiran2 kat situ kata selalu nmpk lembaga itam kuar masuk uma tu...cuaknye!!!!


ad gak owg kata uma yg kat depan sirim tu...uma yg ni...tp aku tgk mcm x de ape je..



PENGALAMANKU KE UMA HANTU...

ad satu uma kat sksyn 12 kalo x salah yg banglo panjang n besar tu...
aku penah la ngan kawan2 baek aku iaitu kayun n sabrina lalu kat depan uma tu siap berhenti but x turun keta k...masa tu dh 2-3pg la..after g i-city dgn dowg...kayun la yg ajak g tgk...
so,sab pon drive la bawak kiteowg g sana...sampai kat sana je,sunyi gile n lampu lak kat situ malap je...aku mmg x rasa cuak sgt (sbb x penah nmpk)..
so,we are in front of da house rite now..sab time tu mmg xnk tgk...so,aku n kayun tgk la...
aku tgk la uma tu...tp x nmpk ape2 la..aku tanye kayun,die pon x nmpk..so,kami mmg sedih x nmpk hantu..huhu..(aku x sedih pon sbb kalo bole mmg xnk nmpk...but kayun mmg nk tgk sgt)...
jadi kami pon bla dari situ...kat bawah ni la gamba uma tu...rasanye seekers penah g uma ni..gamba kat bawah ni aku amik dr google...enjoy k..



tibe2 aku teringat ad satu tageline ni: JGN BIARKAN HIDUP ANDA DIBELENGGU MISTERI...haha...so,pada sape2 yg berani tu g la try uma2 ni kat shah alam k...aku mmg x berani...kalo berani pon,mesti lepas tu kecut...haha..

Friday, 18 February 2011

baru nk berjinak-jinak ngan blog

alhamdulillah....berjaya gak sign up utk wat blog sendiri...
sebelum ni memang bercita2 nak ade blog...tapi rasa malas tu sgt la mendalam kat diri ni...sebenarnye malas nak menaip ngan mengadap lappy...
tibe2 sejak dua menjak ni, ada lah seorang rakan classmate ku yg agak aku rapat...my geng @ uitm..he is Mr Wazir Asyraf...die ni la yang membuka balik mata aku luas2 untuk membuat blog...to wazir, thank u la sbb mengajak aku masuk ke dunia siber yg lebih canggih ini...haha...

ada gak influence yg aku dapat iaitu from my eldest sister...Maslina Rosdiana binti Mohamed Roslan (haha..amik ko,bg full name...terbaek punye dari izzati k)...die punye blog ade 800+++ follower....ni dienye blog- http://tsunamie146.blogspot.com/.....

ad 800 lebih  follower...pergh...macam mane tu???dah lebih kurang sama ngan bilangan frenz aku kat fb...ni pakai minyak guna2 ke ape...TEEEETTTTT!!!!! hahaha...jgn marah kak...mintak apun k...hehe.. kalau boleh aku pon nak follower macam die la...nk jadikan die ni sebagai role model utk blog aku...hehe..

ok la...sebenanye die baru first post by me...so,xnak cite byk2 k...nnt sambunk lagi...
to be continiued.....